Jak objechać korek w Częstochowie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Lesiu34, zaiste, w piątek wracając z KRK na CB mówili, że na Łódź jest 40 minut do godziny stania. Ogólnie myślę, że w środku weekendu może nie być jakiegoś wielkiego problemu, ale kto wie...a co do trasy, to jadąc na północ nie możesz jechać przez Wierzchowisko, bo nie ma lewoskrętu w DK1. Musisz jechać Korytarzem Północnym alias Aleją Marszałkowską.
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Lesiu34
      Ambiente
      • 2010
      • 159
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Echhh, a moje CB w serwisie bo się układ audio ze starości rozsypał. A czy taka http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22...7bcc7b7413527f trasa będzie dobra, czy też jest rozkopana lub zakorkowana w nocy?

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4720
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Lesiu34, będzie dobra, ale w nocy nie ma najmniejszego sensu objeżdżać. Od godz. 20 ruch zanika, a koło 22-23 jedzie się już płynnie. Wiem to, bo teraz mieszkam na Wyczerpach, dzielnicy odciętej od świata przez ten remont, dlatego codziennie się kręcę koło niego.
        Artur

Komentarz

• Lesiu34
          Ambiente
          • 2010
          • 159
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

r2r to było to co potrzebowałem

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Przejazd przez Cz-we w strone W-wy o 17,00 bez zadnych korkow czy zatorow
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• SS
              RS
              • 2010
              • 16209
              • Superb III (3V3)

r2r, a AK już jest otwarta?
              Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

SS, Kościuszki jest tylko na północ z tego co wiem. Po stronie cinema przejedziesz, ale tylko czymś w rodzaju Hummera :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 08:24 ]
                Zamieszczone przez Agamek12
                Przejazd przez Cz-we w strone W-wy o 17,00 bez zadnych korkow czy zatorow
                Czyli wychodzi na to, że nie ma kompletnie żadnej reguły...
                رافال
                Spoty

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4720
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Fresz niułs z placu budowy:
                  Ruch na trasie wrócił na dwa pasy, skończyła się zwężka, więc może skończą się też te cholerne korki. Przejazdu na Wyczerpy przy nowo stawianym wiadukcie na Warszawskiej, nie pilnuje już nikt - jest otwarty, można jechać.

JP II od ronda do trasy i od trasy do ronda również otwarta. Widocznie to była jednodniówka. Położyli kolejną warstwę asfaltu i jest trochę "wyżej". Widać to zwłaszcza przy wjazdach do stacji Shell i Luk. Do tej pory wjeżdżało się trochę jak pod krawężnik, teraz jest równo z poziomem asfaltu.

Polepszyło się, chociaż do normalności wciąż brakuje, ale przynajmniej wszyscy Ci, którzy szukają objazdów wiochami, mogą teraz jechać prosto.

PS:SS, chodzi Ci zapewne o Kościuszki przy kinie. Jeszcze zamknięta. Ruch jest tak jak pisał rafiki, tylko w stronę północy, ale tam już też będzie się chyliło ku końcowi. Robi się coraz gładziej, rury zaspyane i tylko patrzeć jak położą asfalt i wezmą się za drógą połowę.
                  Artur

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

r2r, czyli w stronę Warszawy jedzie się cały czas dwoma pasami? Nie ma tej króciutkiej zwężki do jednego pasa na wysokości Lukoil/Tesco?
                    Adam... Używam:

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4720
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Na wyskości Lukolia i Tesco zwężka teraz się kończy i dalej w stronę stolicy otwarte są obie jezdnie.
                      Artur

Komentarz

• SS
                        RS
                        • 2010
                        • 16209
                        • Superb III (3V3)

i to są bardzo dobre informację oby teraz z korkami się skończyło
                        Pisał Sebastian

Komentarz

• aniol
                          RS
                          • 2012
                          • 5228
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

r2r, Dziś jechałem na Okęcie po córke i jest jedna zwężka w strone Katowic przed tym nowo budowanym wiadukcie,z lewego na prawy trza zjechać
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• r2r
                            RS
                            • 2008
                            • 4720
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

aniol, ja miałem na myśli ten dalszy wiadukt na ul.Warszawskiej. Tam był kocioł bo przez zwężkę przy nim korkował się wjazd od Warszawy i zbierał się zator od strony Katowic. Nie ma tej zwężki i powinno być dzięki temu dużo luźniej.

Choć może od wczoraj już coś nowego wykombinowali. Tam zmienia się wszystko z dnia na dzień.
                            Artur

Komentarz

• Adam-Ski
                              Rider
                              • 2009
                              • 476
                              • Seat
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

przy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.

A policji tam oczywiście nie widać - gdyby stanęli tam choćby na godzinę to żniwo mieli by większe niż czajana z suszarką za krzakami :evil:

Przy okazji, spróbuj zrobić taki myk na trasie w DE....

Panowie z Cz-wy, czy może wam udało się tak kiedyś policję tam spotkać?

Dodam, ze jadąc przewężeniem gdy 4 pasy są na jednej stronie to niejednokrotnie jadąc od strony Wawy na K-ce lewym wąskim pasem zastanawiałem się czy kogoś nie przyhaczę czy ew. mi ktoś nie porysuje lewego boku bo mościpanowie z większych gabarytów jadących na północ by się zmieścić wpychają się pas w kierunku południa. Istna paranoja :!:
                              Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD

Był Rapid 1.4 TDI-CR

Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

Zamieszczone przez Adam-Ski
                                przy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.
                                Dziwne masz spostrzeżenia - moje są zgoła odmienne. "Od zawsze" ciężarówki jeżdżą prawym pasem i dlatego ja już niejednokrotnie pisałem, żeby mobilkami ciąć do końca lewym pasem. A to ponad 1-roczne cotygodniowe obserwacje. Pamiętaj też, że Cz-wa objęta jest zakazem wyprzedzania przez ciężarówki, więc to też determinuje ich konieczność jazdy prawym pasem.
                                Adam... Używam:

Komentarz

• SS
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 16209
                                  • Superb III (3V3)

Adam-Ski, ja widziałem kilka razy Policmajstra na motorze ale przy zwężeniu jadąc na Warszawę. Tam chyba radiowozem się nie pchają :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 23:51 ]
                                  Agamek12, coś w tym jest bo prawy z Torami czasem ciągnie się dużo dalej niż osobowki, chyba ze jakiś sprytny jedzie lewym a jego kolega prawym....
                                  Pisał Sebastian

Komentarz

• Adam-Ski
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 476
                                    • Seat
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziwne masz spostrzeżenia - moje są zgoła odmienne. "Od zawsze" ciężarówki jeżdżą prawym pasem i dlatego ja już niejednokrotnie pisałem, żeby mobilkami ciąć do końca lewym pasem. A to ponad 1-roczne cotygodniowe obserwacje. Pamiętaj też, że Cz-wa objęta jest zakazem wyprzedzania przez ciężarówki, więc to też determinuje ich konieczność jazdy prawym pasem.
                                    Można by w tym punkcie wiele polemizować, ale ja cisne przez Częstochowę 2-3 razy/tydzień. Rano (7.30 - 8.00) kierunek północ, a po południu na południe - i różne numery widziałem.
                                    Co do tego obszaru objętego zakazem wyprzedzania nie wiedziałem. Może rzeczywiście ciężarówki nie wyprzedzają się nagminnie lecz mówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...

[ Dodano: Sob 02 Sie, 14 00:10 ]
                                    Zamieszczone przez SS
                                    Adam-Ski, ja widziałem kilka razy Policmajstra na motorze ale przy zwężeniu jadąc na Warszawę. Tam chyba radiowozem się nie pchają :diabelski_usmiech
                                    też właśnie i o tym zwężeniu piszę Ciekaw jestem, czy kogoś tam namierzyli i ukarali? I czy ew tenże policmajster nie przeraził się ilością przemierzających ten odcinek pojazdów

Był Rapid 1.4 TDI-CR

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9935
                                      • Ford

Można by w tym punkcie wiele polemizować, ale ja cisne przez Częstochowę 2-3 razy/tydzień. Rano (7.30 - 8.00) kierunek północ, a po południu na południe - i różne numery widziałem.
                                      Co do tego obszaru objętego zakazem wyprzedzania nie wiedziałem. Może rzeczywiście ciężarówki nie wyprzedzają się nagminnie lecz mówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...
                                      No chwila, moment... Transit (i inne dostawczaki) to chyba nie ma tych dwóch metrów...? A jeśli nie ma, to dlaczego bronić mu jazdy lewym pasem?
                                      Powtarzam: w Częstochowie ciężarówka na lewym pasie to widok równie rzadki, co "zielona fala" w Raszynie...
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• Adam-Ski
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 476
                                        • Seat
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12 - te 2 metry - to jak podejść do rozwiązanie tej kwestii, skoro na lewym pasie a dokładniej na znaku informującym o zwężce z 3 na 2 pasy jest symbol znaku o zakazie poruszania się pojazdów szerszych niż 2 m....?
                                        (http://znaki-drogowe.org/znaki-zakazu/znak-B-15)

Był Rapid 1.4 TDI-CR

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

Adam-Ski, nie chce mi się polemizować. Stwierdzę jedynie, że w swojej karierze kierowcy tranzytowego przez Częstochowę nie było mi dane spotkać w Cz-wie dużych mobili na lewym pasie.
                                          Dziękuję, dobranoc... Idę spać, bo muszę rano przywieźć małżonce auto...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• Adam-Ski
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 476
                                            • Seat
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12 - dobrej nocy. 3m się. I do zobaczyska kiedyś na trasie.

Był Rapid 1.4 TDI-CR

Komentarz

• rafiki
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 15975
                                              • Superb III (3V3)

mówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...
                                              Nie ma 2 metrów, mieści się na swoim pasie to dlaczego miałby tamtędy nie jechać?
                                              Zamieszczone przez SS
                                              też właśnie i o tym zwężeniu piszę Ciekaw jestem, czy kogoś tam namierzyli i ukarali?
                                              Odpowiem Ci cytatem jaki kiedyś usłyszałem od policjanta jak wezwałem radiowóz do bójki w centrum miasta
                                              Co ty myślisz, że my nie mamy co robić?
                                              zapewne odpowiedziałby inaczej gdyby nie to, że teoretycznie skończył służbę 50 minut wcześniej :lol:
                                              رافال
                                              Spoty

Komentarz

• SS
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 16209
                                                • Superb III (3V3)

Witam, trochę późno ale może się przyda:
                                                Pisał Sebastian

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4720
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

SS, skoczy się gdzieś bokiem :P
                                                  Artur

Komentarz

• SS
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 16209
                                                    • Superb III (3V3)

r2r, nie ma wyjścia. Artut pogoń ich tam żeby do mojego powrotu już normalnie hulało :wink:
                                                    Pisał Sebastian

Komentarz

Pracuję...